Ga verder naar de inhoud
Open leiderschap

Individuele sessie: Hoe breng ik open leiderschap in de praktijk?

Krijgen teamleden de ruimte om hecht samen te werken en het beste uit zichzelf te halen? Verbinden teamleden zich voor een langere tijd met de organisatie of is er veel verloop? Welke rol neem je zelf op binnen de organisatie? Tijdens deze individuele sessie kan je met een ervaren zaakvoerder inzoomen op de obstakels waar je tegenaan botst. Je krijgt gerichte feedback die je meteen kan toepassen.

Praktisch

Duur: van 1 sessie tot traject
Voor wie:

  • Teamleads die willen proeven van een nieuw soort leiderschap of op zoek zijn naar extra tips.
  • Leidinggevenden die aanvoelen dat er iets moet veranderen, maar nog niet klaar zijn om met het volledige team aan de slag te gaan.
  • Teamleads die aanvoelen dat ze zelf een bottleneck binnen in de organisatie
  • Teamleads die op een toegankelijke manier willen kennismaken met Maanlanders

Aantal deelnemers: 1 of met klein leadership team
Inhoud:

  • Die bepaal je volledig zelf. Jij lanceert je vraag of probleem - “Houston, we have a problem!” - en Maanlanders bezorgt je concrete tips.

Aanpak:

  • Individuele sessies via video call, live, wandelend…
  • Je eigen leiderschap onder de loep nemen vraagt de moed om jezelf kwetsbaar op te stellen. Je geeft tijdens deze sessie(s) zoveel bloot als je zelf wil.
Houston we have a problem

Wil je ook zo'n gesprek?

Mail ons en we got you!

Ook interessant

Sustainability Blueprint
Organisatie-evolutie

Inspiratiesessie: werkgeluk en impact

Wil je als organisatie meer ruimte maken voor werkgeluk en maatschappelijke impact? We helpen je graag op weg met een firestarter-sessie over positieve teamdynamieken, open leiderschap en interne organisatie-evolutie. Kies enkele topics uit het Maanlanders Sterrenstelsel en wij zorgen voor de nodige praktijkvoorbeelden en firestarters.

Verder lezen
Zelfsturende teams
Teamdynamieken

Teamdag: Nog beter samenwerken als team

Mist jouw team wat vuur aan de lont? Zijn er onuitgesproken spanningen? Of zijn jullie zo voorzichtig dat er geen ruimte is voor eerlijke feedback? Leer tijdens een Maanlanders-teamdag met een andere blik naar elkaar kijken en ervaar hoe jullie als team (nog) beter kunnen samenwerken.

Verder lezen