Ga verder naar de inhoud

Blog

Op onze blog delen we cases van Maanlanders en content over topics die je dichter bij werkgeluk en positieve impact kunnen brengen. Door binnen je organisatie ruimte te maken voor open communicatie, persoonlijke groei, een gemeenschappelijk doel... timmer je met de precisie van een NASA-ingenieur en tedere blik van een geliefde aan first class werkgeluk.

Laden...

KU Leuven Healthy: "89% van de deelnemers gaf aan dat de podcastclub bijdroeg tot hun mentale gezondheid."

06 Apr 2023

Een podcastclub? Jawel, na de succesvolle podcastreeks ‘Mental Health Matters: How to keep young researchers in a good mental shape?’ wou KU Leuven Healthy ook in real life het gesprek aanwakkeren rond mentale gezondheid. Een rol die Maanlanders met plezier in duo met het KU Leuven Healthy team oppikte.

Verder lezen

De kracht van een check-in op het werk

10 May 2022

Als het privé even tegenzit, kan je dan op het werk 100% gelukkig zijn? Om ervoor te zorgen dat bepaalde gedachten je niet beperken doorheen je werkdag is een check-in aan het begin van een vergadering ontzettend waardevol.

Verder lezen

Artsen Zonder Vakantie: “Maanlanders was een deeltjesversneller voor ons toekomsttraject”

02 Jul 2021

Hoe maak je de shift van een klassieke NGO naar een netwerkorganisatie? Dat was de vraag waarmee de Belgische NGO Artsen Zonder Vakantie worstelde. Maanlanders zorgde voor (online) sessies waarin iedereen z’n stem kon laten horen om zo tot een gedragen strategie te komen.

Verder lezen

5 misvattingen over zelfsturing

07 May 2021

Maanlanders ziet iedere dag welke voordelen een zelfsturende organisatie met zich meebrengt. Tegelijkertijd vliegen er vaak misvattingen over zelfsturing rond onze oren. Wij nemen er vijf onder de loep, zo kan je die alvast van de baan vegen.

Verder lezen

Zelfsturing bij Statik

03 May 2021

Statik is het 'moederschip' van Maanlanders. Hier kreeg onze visie over zelfsturing vorm. Trial en error binnen dit bedrijf zorgde ervoor dat we intussen exact weten hoe we een zelfsturing koers moeten varen.

Verder lezen