Ga verder naar de inhoud
Open leiderschap

Workshop: Hoe breng ik een ander soort leiderschap in de praktijk?

Tijdens deze workshop laten we jou als teamlead ervaren hoe je ruimte kan maken voor open communicatie, de mens achter de professional, efficiënt beslissingen nemen… Je leert kijken naar de verschillende stemmen binnen een groep om hieruit de wijsheid te destilleren.

Je ontdekt dat open leiderschap synoniem staat voor duurzaam en toekomstgericht leiderschap. En dat menselijker en effectiever samenwerken perfect hand in hand gaan. Meer nog, dat ze elkaar versterken en je hiermee ook als team of organisatie een hoge vlucht zal nemen.

Praktisch

Duur: 2 uur

Voor wie:

  • Teamleads, zaakvoerders of oprichters
  • Je voelt dat de open cultuur mist waarbij alles met je gedeeld wordt als leider
  • Organisaties die kennisdeling over werkgeluk en open leiderschap tussen teamleads willen stimuleren en hiervoor begeleiding zoeken van een facilitator. Of organisaties in transitie die in contact willen komen met andere bedrijven die momenteel ook nieuwsgierig zijn naar andere horizonten. (We organiseren deze workshop voor teamleads binnen eenzelfde organisatie en/of over organisaties heen)

Aantal deelnemers: 3 tot 25

Inhoud:

  • Q&A over open leiderschap waarbij Maanlanders faciliteert
  • We hebben zelf een set vragen om af te vuren en maken daarnaast plaats voor vragen die elke teamlead in de groep wil gooien.

Aanpak:

  • Je ervaart zelf hoe je met kleine 'tweaks' in jouw rol als teamlead een grote impact kan hebben op de openheid en de dynamieken in je team.
  • Practice what you preach: de manier waarop we in deze workshop een veilige ruimte creëren en de wijsheid van de groep opzoeken is meteen ook de manier waarop je zelf als leidinggevende gesprekken kan faciliteren.
Ruimte voor mensen 1

I'm in!

Zin in zo'n inspirerende workshop over open leiderschap?
Laat 't ons nu weten!

Ook interessant

Sustainability Blueprint
Organisatie-evolutie

Inspiratiesessie: werkgeluk en impact

Wil je als organisatie meer ruimte maken voor werkgeluk en maatschappelijke impact? We helpen je graag op weg met een firestarter-sessie over positieve teamdynamieken, open leiderschap en interne organisatie-evolutie. Kies enkele topics uit het Maanlanders Sterrenstelsel en wij zorgen voor de nodige praktijkvoorbeelden en firestarters.

Verder lezen
Zelfsturende teams
Teamdynamieken

Teamdag: Nog beter samenwerken als team

Mist jouw team wat vuur aan de lont? Zijn er onuitgesproken spanningen? Of zijn jullie zo voorzichtig dat er geen ruimte is voor eerlijke feedback? Leer tijdens een Maanlanders-teamdag met een andere blik naar elkaar kijken en ervaar hoe jullie als team (nog) beter kunnen samenwerken.

Verder lezen